I år var det Agder KFUK-KFUM og Aust-Agder NSF som inviterte til speiderkonkurranse i Grimstad. Fotballbanen ble delt opp i 50 konkurranseområder, og på plenen rundt Bibelskolen ble det laget 50 ruter som patruljene fikk utdelt som teltplass. Ut på fredagskvelden var nesten alle fylt opp med spente speidere.

8 av patruljene som deltok var fra Agder KM: Bjørn (Øvrebø), Blåbær (Grimstad), Fjellrev (Bykle), Isbjørn (Grimstad), Rev (Grimstad), Tusseladdene (Mandal), Ulv (Øvrebø) og Vimsespettene (Lindesnes).

Fredag gikk med til å rigge leir og bli kjent med naboene. Sekretæriatet ble etablert i hallen.

Lørdag morgen var det flaggheis med ord for dagen før første oppgave: teorioppgaven. Patruljene fikk 1 time til å løse 100 flervalgsoppgaver. Deretter var det orienteringsteori og -løp; 2 speidere per patrulje skulle finne poster i skogen mens resten av patruljen løste oppgaver om orienteringsteori.

Kl.14 startet praktisk oppgave. Patruljene fikk i oppgave å lage spillet Dam med både brett og brikker. Artig for både patruljene og lederne som passet på at ingen brukte redskaper som ikke var tillatt. 16:30 var siste frist for å levere spillet, og en halv time senere var patruljene i gang med å lage middag.

 

Patruljene hadde selv med seg ingredienser til middagen: Pasta, kjøtt eller fisk, tomat, løk, olje eller smør, tørt krydder, vann. Til å lage desserten hadde de med en mørk sjokoladeplate i tillegg til at de fikk utdelt fløte. Det ble hektisk aktivitet, for middag, dessert bespisning og oppvask måtte være ferdig innen kl.19 for å ikke få minuspoeng. De fleste kom i mål innen tiden.

På kvelden var det leirbål på stranden ved Herøysund. Stemningen ble nesten litt magisk i mørket med leirbål og masse speidere.

 

Søndag var det klart for rundløypen: naturkunnskap, pionering (lage gardintrapp), førstehjelp og hemmelig oppgave (høyde, vekt og avstand). Underveis i helgen ble patruljene også vurdert mht samarbeid og miljø.

Til slutt gjenstod det bare for sekretæriatet å regne sammen poengene, og da ble resultatlisten slik (se bilde øverst i denne artikkelen):

  1. Rev, Grimstad KM, 433 poeng
  2. Elg, 1.Grimstad MSK, 398,5 poeng
  3. Blåbær, Grimstad KM, 391 poeng

De andre patruljene fra Agder KM fikk følgene plasseringer:
4. Tusseladdene, Mandal KM, 389,5 poeng
8. Isbjørn, Grimstad KM, 367 poeng
9. Bjørn, Øvrebø KM, 361,5 poeng
10. Vimsespettene, Lindesnes KM, 356,5 poeng
12. Ulv, Øvrebø KM, 345,5 poeng
Fjellrev, Bykle KM stilte utenfor konkurransen (fikk noe lederhjelp).

Takk til alle speiderne og lederne som bidro til et flott arrangement og en god opplevelse for speiderne. Vi møtes igjen om ett år - i Lillesand.

Vær beredt!