I konkurransen deltok patruljer fra Sørlandet og Aust-Agder krets av NSF i tillegg til patruljer fra vår egen krets. Det blåse mye hele helgen og var relativt kaldt, men det regnet (selvsagt) ikke.

4 patruljer deltok fra Agder KM: Ørn fra Vågsbygd, Fjellrev fra Bykle samt Isbjørn og Blåbær fra Grimstad.

Lørdag startet med den praktiske oppgaven: Lage en luftballong. Patruljene fikk utdelt silkepapir, 1 ståltråd, 1 kobbertråd samt lim og saks. Pga vinden ble byggingen gjordt innendørs. Patruljene hadde 5 timer til å bygge ballongen.

Samtidig med praktisk oppgave, var patruljene også på orienteringsløp (hele patruljen samlet) samt gjennomførte O-teori.

Senere på dagen var det Teori med 100 multiple-choice oppgaver, og mens speiderne var opptatt med denne var dommerne for Patruljedrift i leiren og inspiserte teltene...

Kl.1615 startet mat/middags-oppgaven. Den viste seg å bli litt ekstra utfordrende pga vinden. Mange patruljer hadde kokeapparat som ikke likte den kalde vinden særlig godt. Derfor tok det bl.a. lang tid å få vann på kok. Men alle patruljene kom i mål - til slutt - etter at dommerne hadde gitt 30min ekstratid utover de 2 timene som opprinnelig var satt av.

På kvelden var det leirbål der alle patuljene hadde innslag.

Etter konkurransene lørdag lå Blåbær fra Grimstad KM på første (206p), tett etterfulgt av Ørn fra Høvåg NSF (204p) og Ørn fra Vågsbygd KM (193p). Fjellrev (med litt lederhjelp) så på 17.plass (141,5p).

Men vi som har vært på lignende konkuranse før vet etter lørdagen er bare halvparten av poengene delt ut, så mye gjenstod.

Søndag var det tid for rundløype med pionering, førstehjelp, naturkunnskap og hemmelig oppgave (knuter). På pioneeroppgaven skulle patruljene bygge en gapahuk.

Da resultatelisten ble ropt opp kl.14:30 søndag, hadde Blåbær klart å beholde 1.plassen. Top 3 ble:

  1. Blåbær, Grimstad KM - 353,5p
  2. Ørn, 1. Høvåg speidergruppe NSF - 346p
  3. Ørn, Vågsbygd KM - 334,5p

Agder krets har 3 plasser i NM, og den 3dje plassen gikk til Isbjørn fra Grimstad KM (8.plass med 306p).

Takk til arrangørene i kretsstyret i Sørlandet krets av NSF som bokstavelig talt stod på døgnet rundt de siste ukene før arrangementet for å få det til. Takk også til alle lederne som stilte opp som postmannskap.