Fredag 12.januar boardet 26 vandrere, rovere og ledere fra hele kretsen turbussen som var kommet fra Grimstad til Kristiansand rutebilstasjon. Det var, etter mange års pause, igjen tid for den legendariske Bykleturen. Pga pandemi og diverse andre unnskyldninger hadde ikke turen vært arrangert siden 2019, og etter en så lang pause kreves det litt ekstra å komme i gang igjen. Men nå skjedde det.

Vi satte kursen nordover på R9 kl.18, og ankom Bykle kyrkje etter knapt 3t kjøring. Der møtte vi ytterligere 5 speidere og en leder fra Bykle. Genialt.

Så installerte roverne seg i biljard rommet, Vandrerne bak i kirkerommet og lederne på møterommet. Så var det bare å sette i gang med middag: kokte pølser (tradisjonen tro). Det gikk unna, selv om vi ikke klarte å fordele alle 100 pølsene som var kjøpt inn.

Lederne gikk etter hvert og la seg, mens speiderne holdt ut et par timer til. Tross alt lurt å få sover noe før man skal i bakken. Nattevakter var derimot våkne, i tospann, hele natten.

Revelje kl.8:30, frokost, nistesmøring og kl.10 satte bussen kursen for Hovden. Der ble de fleste sluppet av i alpinbakken, mens noen satt på et lite stykke til - til badeland.

Været var upåklagelig. Tilnærmet vindstille i bunnen av bakken. Men på toppen blåste det friskt. Heldigvis er man ikke så lenge på toppen før man kommer ned i le og kan leke seg i enkelte områder med litt løssnø (men ikke i nærheten så mye som langs kysten).

Lunchen ble spist i felleskap inne.

I badeland var det - vått.

Da bakken stengte møttes vi i gjen ved bussen, kjørte til badeland og hentet resten og returnerte til Bykle kyrkje. Der satte vi i gang med taco (nok en "tradisjonen tro"). Også her var det rikelig med mat. Siden ble det litt avslapping før det ble linedance, sving, Let's dance (i YouTube variant) og imrpovisert leirbål før de fleste (vel alle - etter hvert) gikk og la seg.

Søndag var det frokost, rydding og vasking som gikk i en fei - siden alle bidro. Super gjeng!

Turen tilbake til Kristiansand gikk også greit - med en liten pit-stop på YX stasjonen på Evje for påfyll av pølser og soft-is (!!). Grimstad gjengen ble så med videre til Grimstad - der bussen bodde.

Takk til alle speiderne og lederne som bidro til en super og veldig behagelig (i følge lederne) tur. Dette gjentar vi gjerne igjen om ett år!